• Hírek
  • 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

 

Kedves Barátunk!

Szeretnénk felhívni a figyelmed a héten kezdődő 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szakmai programjaira. 


KEDD 10:00:
Friss Hús Job Market
A Friss Hús filmfesztivál Job Marketjén jelentős filmszakmai szereplők és a munkerőpiacra belépni készülő pályakezdők találkozhatnak, hogy megismerjék a a piaci helyzetet és megteremtsék a hosszú távú együttműködés lehetőségét. Résztvevők: Balika Gergő, MidAtlantic; Farkas Sándor, Fórum Film Hungary; Lányi Eszter, Magyar Nemzeti Filmalap; Petrányi Viktória, Proton Cinema.

https://www.facebook.com/events/361844594318057/


PÉNTEK 11:00:
Friss Hús Pitchfórum
Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Pitchfórumot a Friss Húson, amelynek végén átadjuk a Lovas Nándor-díjat a legjobb filmtervnek. Idén is rengeteg nevezés érkezett, végül ez a 10 filmterv fog bemutatkozni a rangos zsűri (Hegedűs Bálint, Lengyel Balázs, Mécs Mónika) előtt pénteken.
Event: https://www.facebook.com/events/803285183197573/


PÉNTEK 14:30:
Fesztiválforgalmazói Kerekasztal

A fesztiváloztatás problémája előbb vagy utóbb minden filmes számára felmerül. Milyen stratégia szerint állítsunk össze fesztivállistát? Hogyan finanszírozható a fesztiválforgalmazás? Résztvevők: Bényei Márta, Magyar Nemzeti Filmalap; Deák Dániel, Friss Hús főszervező; Deák Kristóf, Oscar-díjas filmrendező, Vácz Péter, animációs filmrendező.
Event: https://www.facebook.com/events/188416691771297/


SZOMBAT 11:30:
Scene by Scene - Boyd van Hoeij-előadása a Friss Húson

The Hollywood Reporter ismert kritikusa, Boyd van Hoeij a külföldi fesztiválokon már népszerű, "Scene by Scene" című előadásában ezúttal egy modernkori filmtörténeti klasszikust, a High School Musical 3-at fogja elemezni a magyar közönség előtt. (Angol nyelvű program.)
Event: https://www.facebook.com/events/1770441156353935/


SZOMBAT 14:00:
TV Case Study
Az előző két évben kerekasztal-beszélgetést tartottunk a haza televíziós sorozatok reneszánszának alkalmából a Friss Húson – idén továbbmegyünk, és nagyítóval megvizsgáljuk az alkotók jelenlétében az Aranyélet és a Korhatáros szerelem című szériákat! A moderátor
ezúttal is Sixx lesz.
Event: https://www.facebook.com/events/156097375070341/

A szakmai programokon a részvétel ingyenes, de a Toldi mozi pénztárából nullás jegyet szükséges váltani – a készlet erejéig.

A Friss Húson a hazai versenyfilmek 7, a nemzetköziek 3 szekcióban mutatkoznak be. Idén először egy különleges összeállításban horror- és horror-vígjáték filmeken borzonghatnak a nézők egy késő esti vetítésen, míg péntek este LGBTQ-témájú rövidfilmeket láthatnak az érdeklődők.