• Hírek

III. CÉGÉR WEKERLEI FILMFESZTIVÁL

Az elmúlt évek sikeres filmszemléi után a Wekerlei Társaskör Egyesület CÉGÉR Ipartörténeti és helytörténeti dokumentumfilm fesztiválja harmadjára is megrendezésre kerül.

Amatőr és profi alkotók filmjeit várjuk öt témában.
A pályázat leadási határideje: 2019. szeptember 15.
A filmszemle időpontja: 2019. november 9-10.
A részletes pályázati kiírás a wekerletelep.hu honlapon található.
Az adatlap letölthető az alábbi linken: jelentkezési lap linkje

Az előzsűrizés által versenybe válogatott filmeket és annak alkotóit kiadványban is meg kívánjuk jelentetni.

Ezért a pályázat egyik feltétele, hogy minden pályázatra nevezett film mellé egy rövid leírást kérünk a filmről. Kérjük, az alkotók megnevezését, az alkotókról maximum 5 mondatos bemutatkozást illetve nagy felbontású fotót, a filmről és az alkotóról.

Meghívó

Kedves Alkotók!

Szeretettel meghívunk benneteket a 2019. évi gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál filmszakmai programjaira és a Gálára.
Időpont: 2019. május 24-25.

Filmszakmai rendezvény helyszíne:
Gödöllői Királyi Kastély Lovarda - V. kapu melletti Filmszakmai VIP rendezvénysátor
Gála helyszíne: Gödöllői Királyi Kastély Lovarda Nagyterem

A találkozó témája: „A technika fejlődésének hatása a természetfilmezésre”.
Előadók: NMHH képviselői, nemzetközi és magyar alkotók.

Minden program ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. A filmszakmai program részletes leírása és a regisztráció ide kattintva érhető el.

Szállást két éjszakára, korlátozott számban tudunk biztosítani a regisztrálások beérkezési sorrendjében.

A részletes filmszakmai program május 15-től lesz látható a fesztivál honlapján.

Várunk mindenkit szeretettel május 24-26. között megrendezésre kerülő Fesztiválra!

Szervező: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Meghalt Garami Gábor filmproducer

Életének 66. évében, március 23-án elhunyt Garami Gábor, Balázs Béla-díjas filmproducer, egyetemi tanár, aki az utóbbi években olyan filmekben dolgozott, mint az Anyám és más futóbolondok és a Last Call című kisfilm - írja a Filmhu.

Garami Gábor 1952-ben született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1985-ben szerzett diplomát. Pályája elején tévésorozatokban, oktatófilmekben és dokumentumfilmekben dolgozott, 1978 és 1991 között a MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésére került, 1991-ben a CINEMA-FILM produceri iroda ügyvezető producere lett. Gyakran dolgozott Mészáros Márta, Dömölky János, Gothár Péter, Kézdi-Kovács Zsolt és Bacsó Péter oldalán, 1991-től a Filmszemle szervezője volt.

Producerként dolgozott a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, a Hamvadó cigarettavég, A miskolci boniésklájd, a Csoda Krakkóban, az Ede megevé ebédem és a Márió, a varázsló című filmekben is. Legutolsó két nagyjátékfilmje Fekete Ibolyától az Anyám és más futóbolondok, és a tavaly bemutatott Parázs a szívnek, Vámos Zoltán rendezése volt. Részt vett több rövidfilm készítésében is, legutóbb Fekete Tamás Asszó és Kis Hajni Last Call című diplomafilmjének volt a producere - olvasható a portálon.

Forrás: napi.hu

Közgyűlés

A Magyar Producerek Szövetsége megtartotta éves rendes közgyűlését, melyre meghívásunkra a Független Produceri Szövetség képviseletében Pataki Ági és Muhi András producerek vettek részt.

A rendezvényen először megemlékeztek Ozorai András filmproducerről, elhunyt tagtársukról, mint a magyar filmgyártás egyik meghatározó személyiségéről.

Alkotótársa volt többek között Simó Sándornak, Jancsó Miklósnak, Makk Károlynak.

A Közgyűlés megemlékezett Andy Vajna Filmügyi kormánybiztos magyarországi munkásságáról, a hazai filmfinanszírozási rendszer átalakításában végzett munkájáról.

Az Egyesület tagjai áttekintették a hazai filmipar aktuális helyzetét.

A 2019-es tervek között kiemelten kívánnak foglalkozni a producerek forgatókönyv fejlesztésben való szerepével, ezért szándékaik szerint workshop-ot szerveznek hazai és a nemzetközi forgatókönyvírók részvételével.

Az Egyesület beiktatta tagjai közé Bokor Attila rendező-producert.

Dr. Nagy Endre
Elnök
www.mpsz.org

2019.február 26.